Jäsentiedote 10/ 2021

Kenttä on nyt onneksi saanut hieman kaipaamaansa vettä, mutta kuivuus vaivaa edelleen. Ottaa aikansa ennen kuin koko kenttä taas vihertää, joidenkin arvioiden mukaan ei valitettavasti enää tällä kaudella. Kenttä on kuivumisen vuoksi ollut viime viikot myös erittäin kova ja moni on lyönyt omia pituusennätyksiään. Toki pomput ovat myös tuoneet pelaamiseen haastetta, kun ennen niin turvallinen välilyönti pomppiikin esteeseen tai kokonaan pois pelialueelta, eikä greeneille ole saanut palloaan pysähtymään. Nämä pienet sateet ovat pehmentäneet kenttää hieman ja ainakin greeneille pallo nyt jää hieman helpommin. Myös alastulojälkiä nyt siis taas syntyy…

Viikko sitten lauantaina pelattiin heinäkuun yleinen pelitapahtuma ”Sekahaku by Pihlajalinna”, jonka voittajaksi tiensä selvitti pelipari Pirkko Pihala – Kari Salminen. Illalla nautittiin Kultarannan keittiön loihtima erinomainen grillibuffet. Onnittelut voittajille ja kiitokset kaikille osallistujille, keittiölle sekä tapahtumasponsorille Pihlajalinnalle.

Seuraava yleinen tapahtuma on lauantaina 28.8. pelattava ”Muinaistuliscramble by Suunto”, jonka jälkipelit pelataan Bar Porhossa rannalle sytytettyä muinaistulta (tilanteen niin salliessa) ihaillen ja iltapalaa nauttien. Ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa maanantaina 2.8. klo 08:00.

Tai niin, onhan jo viikon kuluttua seuran mestaruuskilpailut, joihin onkin tullut mukavasti ilmoittautumisia, mutta vielä mahtuu mainiosti mukaan. Kannattaa ilman muuta tulla pelaamaan, seuraamaan muiden suorituksia ja nauttimaan erinomaisesta Kultarannan Klubiravintolan ruokatarjoilusta, vaikka ei itseään voittajasuosikiksi kokisikaan. Kaksipäiväinen kilpailu on kaikille jäsenillemme pelioikeuteen katsomatta ilmainen ruokailuineen kaikkineen. Pelimuotona on suora lyöntipeli ja kaikki pelaavat yleisissä sarjoissa, joiden sisällä järjestetään eri ikäluokkasarjat, mikäli osallistujia on sarjan järjestämiseen tarpeeksi (9).

Supersuositut seuratreenit ja Plus30 -harjoitukset alkavat maanantaina 16.8. Ryhmät ovat täyttyneet kovaa vauhtia niistä, jotka eivät keväällä olleet mukana ja ryhmäkoot onkin kasvatettu 20:een. Maanantai-iltaan on myös lisätty yksi seuratreeniryhmä (klo 20:00). Yleinen ilmoittautuminen aukeaa Nexgolfissa 2.8. klo 08:00.

Kotimaan (golf)matkailun lisääntyminen näkyy erityisesti sekä majoitusta että pelimahdollisuutta tarjoavissa golfkeskuksissa, niin myös Kultarannassa ja hyvä niin. Lisääntynyt kävijämäärä erilaisine lajiin suhtautumisineen on tuonut mukanaan kuitenkin myös valitettavia lieveilmiöitä, joita olemme joutuneet selvittelemään. Eivätkä kaikki tapahtumat suinkaan ole vieraspelaajien ja/tai majoittujien aiheuttamia, vaan osallisina on ollut myös omia jäseniämme.

Edellä mainittu on aktivoinut käyttäytymis- ja etikettiasioista seurassamme vastaavan kapteenimme Roy Kanervan kirjoittamaan jäsenistöllemme terveisiä:

”Paljon on pelaajia kentällä, poikkeuksellisen paljon myös vierailijoita, olemmehan resort-kenttä. Vieraileville pelaajille kenttä voi olla outo ja pelaaminen voi joskus tästä syystä olla hieman hitaampaa. Jokaisella pelaajalla on kuitenkin yhtäläinen oikeus pelata ja olla kentällä, niin aloittelijoilla, kuin myös vierailevilla tai kotikenttäänsä pelaavilla.

Kentälle ei kannata tulla kiireellä, vaan on parempi aina varautua hieman pidempään kierrosaikaan. Ihannepeliaikaan tulee aina pyrkiä, mutta turvallisuus kentällä on tärkein asia, josta ei saa yhtään tinkiä.

FORE -huuto tulee huutaa aina, jos et tiedä mihin pallo lähti ja jos on pienintäkin vaaraa, että pelaajia tai kenttähenkilökuntaa VOI olla pallon linjalla. SIIS AINA. Toisen pelaajan lyödessä muiden fliten pelaajien tulee katsoa mihin pallo lähtee.

Myös kenttähenkilökuntaa tulee kunnioittaa heidän tehdessään töitä kentällä. Ei lyödä ennen kuin on turvallista. Odotetaan rauhassa lyöntivuoroa, kenttähenkilökunta antaa kyllä luvan lyödä heti kun mahdollista.

Annetaan myös muille pelaajille pelirauha. Toisella pelaajalla voi olla vaikka reikäpeli tai viikkokisa käynnissä. Pelirauha tarkoittaa muun muassa sitä, että ei mennä tiiboksiin jos edellinen flite on siellä vielä. Odotetaan lyöntivuoroa paikassa, joka vapauttaa edellisen greenin ja samalla antaa edessä menevälle flitelle lyöntirauhan. Esimerkiksi väylällä 4 (par 3) odotetaan polun alussa, kunnes edellä pelaava flite on saanut lyötyä lyönnit rauhassa – myös 48 tiiltä! Samoin väylä 6 (par3) odotetaan tien laidassa tiiboksien tyhjenemistä, eikä siis mennä boksiin odottamaan. Musiikin soittaminen on yleistynyt, mutta sekään ei saa häiritä muita pelaajia.

Nyt kentällä on tapahtunut häiriökäyttäytymistä ja vaarallista pelaamista, kuten ”sukille lyömistä”. Sukille lyöminen on vaarallista pelaamista ja on ehdottomasti kiellettyä. Hitaasta ja/tai vaarallisesta pelaamisesta raportoidaan caddiemasterille, joka ilmoittaa kenttävalvojalle ja kenttävalvoja puuttuu asiaan, mikäli siihen on aihetta.

Muistetaan hyvä ja rehti käytös kentällämme sekä muuallakin pelatessamme, edustammehan aina Kultaranta Golf Clubia.”

Kapteenimme sanoihin on helppo yhtyä ja toivotankin kaikille turvallista peliä ja nautinnollisia hetkiä lajimme parissa!

  • Antti