Jäsentiedote 5/ 2021

Viime jäsenkirjeessäni kauhistelin kylmiä ilmoja. Nyt on aurinko hellinyt ja kenttä on ollut kovassa käytössä. Huippu saavutettiin eilen helatorstaina, kun pelaajia yhden päivän aikana oli 335! Käytännössä joka lähtö oli täynnä aamusta alkaen pitkälle iltapäivään ja vielä illallakin riitti pelaajia.

Näyttää siis vahvasti siltä, että ennusteet golfin suosion kasvun jatkumisesta pitävät täysin paikkaansa. Meillä Kultarannassa tuohon suosion kasvuun on vastattu mm. lisäämällä lähtöaikoja. Lisäys on tehty lähtövälejä muutamalla minuutilla tihentämällä. Käytännössähän Kultarannassa on aina ollut 7-8 min. lähtövälit, sillä avaus on suoritettu ja liikkeelle lähdetty heti, kun edellisen ryhmän eteneminen on sen sallinut.

Ruuhkaisella kentällä korostuvat pienet asiat pelin sujuvuuden varmistamiseksi. On muistettava, että hitaan pelaamisen vastakohta ei ole nopea, vaan järkevä pelaaminen! Yhtään lyöntisuoritusta ei koskaan tarvitse hosua, mutta se ei estä sujuvaa etenemistä ja/tai reipasta kävelyä. Kysy itseltäsi: ”Minkä tasoinen pelaaja olen ja miten minun tulee kentällä toimia, jotta pystyn pelaamaan muiden tahdissa ja kentän asettamissa aikarajoissa?”

Esimerkiksi pallon ylös ottamista kesken väylän ei tarvitse lainkaan hävetä, vaan päinvastoin se osoittaa suoraselkäisyyttä. Sen lisäksi, että se helpottaa koko kentän rullaamista, se auttaa keskittymään seuraavaan väylään. Lyönnithän ovat ns. ”täynnä” siinä vaiheessa, kun kyseisen pelaajan tasoitus huomioiden lyöntejä on kyseisellä väylällä kertynyt tuplabogeyn verran, eli pelaajan ”nettotuplabogey”. Jos siis tasoituksesi on vaikkapa 36, saat joka väylällä kaksi lyöntiä hyvitystä ja näin esim. par 4 -väylillä sinun par-tuloksesi on kuusi lyöntiä ja tuplabogeysi kahdeksan. Tulosjärjestelmä joka tapauksessa muuttaa kyseisen väylän tulokseksesi nettotuplabogeyn, olit sitten merkannut siihen viivan tai minkä tahansa lukua kahdeksan suuremman numeron.

Mutta, kuten aina jaksan muistuttaa, etenemisestä pitää toki huolehtia, mutta pelaamisesta tulee saada nauttia! Jos siis – tasoitukseen katsomatta – olet kovin kiireinen, ei golfkenttä välttämättä ole sillä hetkellä sinulle oikea paikka!

Rangen uuden opetuspäädyn lyöntipaikka on vihdoin saatu kuntoon ja kaikki ryhmäharjoitukset pidetään siellä, ellei etukäteen toisin ilmoiteta. Yksityistä harjoittelua ei opetuspäädyssä toistaiseksi sallita.

Ryhmätoiminta sekä muut tapahtumat ja kilpailut on saatu nekin onnistuneesti käyntiin ja esim. ladyt ovat olleet totuttuun tapaan erittäin aktiivisia. Seuraavassa ladykapteenimme Annen kuulumisia:

”Hei kaikille ja hyvää alkanutta golfkautta 2021! 
Ladyjen toiminta on saatu onnistuneesti käyntiin jo näin toukokuussa. Pro Ville Rintalan starttikurssi 6. ja 7.5 veti yhteensä 55 innokasta naista kertaamaan oppeja golfin saloihin. Myös Äitienpäivän tapahtumassa oli kolmekymmentä iloista naista pelaamassa takaysiä. Tästä on hyvä jatkaa kauden muihin tapahtumiin, mutta sitä ennen muutama sananen.

Golf on harrastuksena antoisa ja niitä harvoja lajeja, jossa voi iästä, sukupuolesta tai tasoituksesta riippumatta lähteä pelamaan ”samalta viivalta”. Toimikunnassa meillä on erityisen tärkeää levittää golfin iloa kaikille naisille.  KGCN ladyjen tapahtumat ovat hyvän mielen tapahtumia ja toteutettu niin, että jokaisen on helppoa lähteä mukaan. Jos siis vielä epäröit niin muista, että olet lämpimästi tervetullut. Yhdessä olemme enemmän!
Tapahtumien suosion kasvaessa ne myös luonnollisesti täyttyvät entistä nopeammin, joten kannattaa olla aktiivinen ilmoittautumisten auetessa. Jos haluaisit mukaan johonkin tapahtumaan, joka on jo tullut täyteen, voit ilmoittautua varalle allekirjoittaneelle. Yritämme parhaamme mukaan järjestää tapahtumia niin, että kaikilla olisi mahdollisuus osallistua, mutta joudumme valitettavasti rajaamaan osallistujamäärää etenkin aikalähtötapahtumissa, etteivät odotusajat lähdössä ja maalissa olisi suhteettoman pitkiä. Olemme luoneet tapahtumiin myös ”after work” -mahdollisuuden myöhäisemmällä lähtöajalla. Huomioithan, että myöhäisemmällä lähtöajalla pelataan vain puolikas.

Omien tapahtumiemme lisäksi järjestämme yhteistyössä lähiseurojen (KGM ja AGN) ladyjen kanssa jo viime vuodesta tutuksi tulleen Saariston Ladyt tapahtuman touko-, kesä- ja elokuussa. 
Muista tapahtumista ja vieraskenttävierailuista ilmoitamme erikseen KGCN Ladyt FB.ssä https://www.facebook.com/groups/KGCNladyt/?ref=share sekä Kultaranta Golf Club Ladyt IG:ssä https://instagram.com/kultarantagolfclubladyt?igshid=zhcyebmldmlg Seuran sivuilta löydät kauden toimintasuunnitelman https://kgcn.fi/ladyt/
Tällä hetkellä voit ilmoittautua Saariston Ladyt Kankaisten tapahtumaan 24.5. sekä kotikentällämme 10.6. pidettävään Ladyjen kesäkuun teematapahtumaan ”Bingo”. Bingoemäntinä toimivat Raina Karvonen, Maritta Rouvali ja Noora Laakamaa. Jaetaan Golfin ilosanomaa, iloitaan yhdessä ja hymyillään kun tavataan. Ystävällisin terveisin Anne Salo, KGCN Ladyt, puh. 044 5375997

Kultaranta Golf Club Naantali ry. tulee tänä vuonna rippikouluikään ja sen kunniaksi panostamme koko kauden ajan erityisesti tapahtumiin. Juhlavuoden klubimatkalle suuntaamme kolmipäiväiselle reissulle Ahvenanmaalle! Tutustu tästä esitteeseen tarkempine aikatauluineen, hintoineen sekä muine yksityiskohtineen ja lähde mukaan ilmoittautumalla tapahtumakoneen kautta tästä!

  • Matka on seuran taloudellisesti tukema ja osallistuminen sallitaan ainoastaan jäsenillemme
  • Ilmoittautuminen sulkeutuu 15.6. klo 12:00
  • Maksimiosallistujamäärä matkalle on 44 henkilöä
  • Yhden hengen huoneita on hotellin kapasiteetin takia tarjolla vain erittäin rajoitettu määrä!
  • Mikäli sinulla on kämppäkaveri valmiiksi ajateltuna, kannattaa asian varmistamiseksi toisen ”ostaa” koko huone ja hoitaa korvaus keskenänne, sillä yhden paikan kahden hengen huoneessa lunastaneet hotelli majoittaa sattumanvaraisesti.
  • Omat golfkärryt eivät mahdu mukaan
  • Laivalla ei ole lepo-/ tavaransäilytyshyttejä
  • Tällä hetkellä kotimaan liikenteen laivamatkustamisessa ei ole muita rajoituksia, kuin suositus kasvomaskin käytöstä. Tilanne voi toki muuttua ja sekä yleisiä, alueellisia että laivayhtiökohtaisia rajoituksia kannattaa seurata.