KENTTÄMESTARIN KEVÄTTERVEISET

KENTTÄMESTARIN KEVÄTTERVEISET

Vaihtelevasta ja haastavasta talvesta huolimatta kentän nurmipinnat talvehtivat onneksi hyvin. Viileiden kelien vuoksi kevättöihin päästiin hieman keskimääräistä myöhemmin, mutta aikataulu on saatu kirittyä kIinni ja kentän avaamista ajatellen kaikki tärkeimmät toimenpiteet ehditään tehdä ennen kentän avaamista.

Kevään rutiineita on edellisvuosiin verrattuna muutettu hieman viheriöiden kevätöiden osalta. Aikaisempina vuosina viheriöt ovat lumen sulettua peitetty kasvuharsoilla nurmipintojen suojaamiseksi, mutta tänä keväänä harsoja ei ole käytetty. Harsotus on korvattu suoja-aineruiskutteella, joka ei ole ihan niin tehokas nurmen vihreyttäjä kuin harsokangas, mutta suojaa ruohoa tuulikuivumiselta ja UV-säteilyltä vähintäänkin yhtä hyvin.
Aikaisempina vuosina harson avulla aikaan saatu kasvuunlähtö on aiheuttanut hieman hoidollisia ongelmia, kun harsot on jouduttu poistamaan kentän avaamisen aikoihin kelien ollessa vielä viileät. Ruoho on ollut näennäisesti vihreätä, mutta ottanut ns. ”nokkiinsa” harsojen tuoman lämpöedun poistuttua. Nyt kasvu pyritään saamaan alkuun luonnollisemmin, kelien lämpenemisen tahtiin. Totuushan on se,että maan lämpötila pitää saada pysymään vähintään +12 asteen paikkeilla, ennen kuin todellista kasvua viheriöillämme alkaa tapahtua. Sitten kun lämpöä saadaan, alkaa asioita tapahtua nopeasti muiden kasvutekijöiden ollessa kohdallaan.

Syksyn aikana puhdistimme lampien reunat kaivinkoneella ruoppaamalla. Massat läjitettiin talveksi väylä 12 vasemmalle puolelle, johon ne on nyt keväällä tasoitettu. Tasoitetut alueet ovat vielä hyvin märkiä, joten pallojen hakua ko. alueelta tulee välttää, koska löysä savi ei kanna kävelijää.

Kevään aikana olemme tehneet kentän reuna-alueilla jonkin verran metsänhoitotöitä. Viheriön 13 vasemmalla puolella olevaa metsää raivattiin melko reilusti, koska viheriö oli pahasti varjossa. Myös lyöntipaikkojen 12, 16 ja 18 ympäristöistä on poistettu varjostavia tai muuten hoitoa haittaavia puita.

Kevät soljuu etenpäin, hoitotoimet rullaavat kohti kesää. Nyt kelien lämpeneminen määrää tahdin kentän kesäkuntoon saattamisessa. Toivokaamme myös lämmintä ja mielellään sateettomampaa kesää kuin mitä edellinen oli. Oikein antoisaa golfkesää 2016!

Janne