JÄSENKIRJE 4/ 2019

Hei!
Viime lauantaina sää helli talkoolaisia jotka aikaansaivat parissa tunnissa paljon hyödyllistä yhteiseksi hyväksi. Kiitos kaikille osallistuneille!
Kenttämme on ajankohtaan nähden jo totuttuun tapaan tänäkin vuonna erinomaisessa kunnossa ja viimeistään nyt onkin aika kaivaa välineet varastosta ja aloittaa kausi.

Kilpailut
Seuran avauskisa pelataan ensi lauantaina 4.5. Vielä ehtii mukaan mukavaan texas-scramble tapahtumaan.
Sunnuntaina 5.5. Naisten Pankki Open-hyväntekeväisyyskilpailu! Oiva tapa harrastaa ja tehdä samalla jotain hyvää.
Ilmoittautumiset https://kgcn.nexgolf.fi/ tai Caddiemaster.

Ladyt
Perinteinen äitienpäivän aamuysi-tapahtuma tänäkin vuonna. Info klubilla klo 08:45, aikalähdöt klo 09:00 alkaen. 28 nopeinta mahtuu mukaan. Tapahtuma on pelioikeudellisille jäsenille ilmainen. Kisan jälkeen seura tarjoaa kuohuvaa ja kakkua!
Ilmoittautumiset https://kgcn.nexgolf.fi/ tai Caddiemaster.
Opetusta ladyille: Kaksipäiväinen starttileiri 21. ja 22.5. Tämänkin seura tarjoaa, eli osallistujalle ilmainen! 30 nopeinta mahtuu mukaan. Ilmoittautumiset https://kgcn.nexgolf.fi/
Lisätietoja ladykapteeni Annelta!

Seniorit
Ammattivalmentajamme Ville opettaa lähipelin saloja senioreille 6. – 7.5. kello 10-12 kumpanakin päivänä.
Ilmoittautuminen caddiemasterille 5.5. klo 1800 mennessä!

Seuraharjoitukset
Treenit alkavat 9.5. Lue lisää https://kgcn.fi/seuratreenit-ja-plus-30-ryhma/

Puttiklinikka 5.5. Tuleeko putteja liikaa? Jos haluat parantaa puttaamistasi, osallistu ilmaiselle puttiklinikalle. Tarjolla tuoreinta tutkittua tietoa puttaamisesta ja harjoitteita puttaamisen kehittämiseksi. Klinikan vetäjänä golfohjaaja Marko Vuosjoki. Mukaan otetaan 10 henkeä/ryhmä alkaen klo 9, toinen ryhmä klo 10 jne. Ilmoittautumiset ja ryhmäjaot [email protected]

Bägikaapit
Kaikki kaapit tälle kaudelle on vuokrattu, eli valitettavasti niitä ei enää ole tarjolla. Kaapin numero seitsemän (7) on lukinnut tuntematon henkilö;) Ole hyvä ja poista lukko. Mikäli oman kaapin numero ei ole muistissa, voi sen tarkistaa bägivarastossa olevasta listasta, caddiemasterilta tai allekirjoittaneelta.

Sääntöasiaa
On tullut muutama kysely Out of Bounds säännön tulkinnasta kentällämme. Uudet golfsäännöt mahdollistavat perinteisen säännön lisäksi uuden tulkinnan seuraavasti:
”Lost Ball ja Out of Bounds: USGA ja R&A ovat päättäneet antaa kentille valtuuden hyväksyä niin sanottu vaihtoehtoinen rangaistusdroppi.” Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että siitä kohtaa, josta pallo hävisi tai meni outtiin, saa pelaaja kahdella rangaistuslyönnillä dropata linjassa taaksepäin vaikka väylälle asti.
Suomen golfseurojen välisissä keskusteluissa ollaan yleisesti sitä mieltä, että tulkinta muuttaa oleellisesti peliä ja sen henkeä huonompaan suuntaan, vaikka joissain tapauksissa ehkä pelinopeusetuja saavutettaisiinkin. Kuten em. lainauksessa todetaan, on päätäntävalta jätetty kentille, joten jos uusi tulkinta otetaan käyttöön, se lisätään paikallissääntöihin.
Kultarannassa ei oteta käyttöön uutta tulkintaa, eli pelaamme vanhalla perinteisellä – virallisella – Lost Ball ja Out of Bounds-säännöllä.
Harjoituskierroksilla voi toki uuttakin tulkintaa käyttää jos se peliä nopeuttaa, mutta silloin ei tietenkään voi korttia jättää.

Hauskaa Vappua ja iloisia pelikierroksia!